fbpx

Krásný dobrý den,
přináším pro Vás aktuální informace, v době COVID-19, ve vztahu ke svatební fotografii a focení jako takového. Postupně projdeme řadu bodů, které vás v uplynulém období nejvíce zajímaly. V rámci postupného rozvolňování opatření, vláda 20. 4. uvolnila focení i v provozovnách/ateliérech. Jsou nově možné i svatby do 10 lidí. (Aktualizace) Od 11. 5. jsou možné svatby o 100 lidech, přičemž fotografové mají vyjímku a nejsou do počtu započítávání. Vše samozřejmě za specifických hygienických podmínek, ke kterých sám přistupuji zodpovědně. Větší svatby by měli být uvolněny dle vyjádření vlády na začátku června. Samotné focení je nyní možné za určitých podmínek. Dílčí služby jako vizážistky, vlasové stylistky a jiné budou následovat. Lze se tedy již nyní objednávat na focení, jak svatební, tak portrétní. Buďme k sobě navzájem ohleduplní, pokud budeme pociťovat zdravotní příznaky v souvislosti s COVID-19, nebo nám nebude dobře, napíšeme si a raději focení po dohodě přesuneme na jiný termín. Přímo na to vyvstává otázka, co bude nyní s rezervacemi? Maximálně vám vyjdu vstříc. Rezervace, které již máte a nebude možné v daném termínu fotit, vám zdarma přesunu na nový termín. Toto opatření se týká i na rezervace budoucí, nejdéle však do srpna 2020. Focení je případně možné směnit za jinou fotografickou službu, ve stejné hodnotě; business portrét, rodinný portrét, art portrét. Pro změnu je potřeba alespoň jeden týden předem mne kontaktovat, ať už na emailu info@mariosikora.cz; telefonicky +420 730 683 449, +420 733 290 035 nebo Online.

Svatby a počty přítomných jsem na začátku již zmínil. Svatební sezóna jako taková, se nám vlivem opatření vlády posouvá*. Očekává se, že bude nával na podzim a nově i v zimě, i takové svatby však mají své kouzlo. Zároveň krom sobot, se očekávají netradiční termíny, jako pátky nebo neděle. Stejně tak slýchám od lidí o variantách, že obřady budou mít již nyní a slavnosti „až bude klid“. Možností je vícero, však jedno jisté, přesuny termínů a kumulace svateb na jedno či dvě období mohou způsobit, že poptávka po fotografech převýší nabídku. Rozhodl jsem se proto vám jít vstříc, upravil jsem svůj harmonogram a uvolnit termíny pro svatby a focení, které jsem měl k dispozici pro jiné akce.

Hledáte-li svého fotografa na svatbu nebo chcete si jen zkonzultovat nezávazně možnosti, kontaktujte mne. Osobní schůzky lze nyní jednoduše provést online – rád vám s tím pomohu. Kontaktovat mne můžete na jednom z níže uvedeném kontaktu.

Těším se na spolupráci a věřím, že společně tuto situaci zvládneme.

*Informace se mohou měnit, v závislosti na vydání aktuálních informací vlády, a budou zde na blogu nově vydány.

Mario Sikora,
EFIAP, c**MoL, EHPS, ER-ISF

Fotograf, Lektor a Geek

Email: info@mariosikora.cz
Web: www.mariosikora.cz

Čas od času novinky...

v emailové schránce. Již Vám neunikne žádné dění, jako první budete mít zprávy z blogu, informace o workshopech, slevách a nových akcích.

Odesláno! Potvrď odběr v tvém e-mailu.

Pin It on Pinterest

Share This